İletişim:

Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi

Dış cephe ısı yalıtım uygulamaları, yapılarda ısı tasarrufu sağlamak amacıyla her geçen gün daha önemli hale gelmektedir. Konut, okul, hastane, fabrika, alışveriş merkezi vb gibi her türlü yapının dış yüzeyi, ısı yalıtımına uygun malzemeler ile kaplanarak kışın ısı kayıpları, yazın ise ısı kazançları en aza indirilmektedir. Bu uygulamaların sağlıklı, güvenli ve uzunlu ömürlü olabilmesi için de yalıtım malzemelerinin üzerinin kaplandığı dış cephe ısı yalıtım sıvasının türü, içeriği, yapısı ve karakteristik özellikleri önem taşımaktadır.
Yapı sektörünün uluslararası bir pazara hitap etmesinden ötürü, dış cephe yalıtım uygulamaları da dahil olmak üzere her türlü malzeme için çeşitli düzenlemeler yapılmakta, standartlar ve mevzuatlar yayınlanmaktadır. Bu mevzuatların başında Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi tarafından 9 Mart 2011 yılında yayınlanan Yapı Ürünleri Direktifi (Regulation (EU) No 305/2011- Construction Products) gelmektedir. Bu direktif, daha önce aynı amaçla yürürlükte bulunan 89/106/EEC direktifinin yerine geçmektedir. Mevcut çalışma ülkemizde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 28703 sayılı Resmî Gazete’ de 10 Temmuz 2013 tarihinde yayınlanan Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) ile kabul edilmiştir.
    Bu çerçevede, mantolama ve dış cephe kaplamaları alanında faaliyet gösteren firmalar, Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi ‘nin günümüzde geçerli olan yönetmelik ve direktiflere göre düzenlenmelidir.

Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi ‘nin Koşulları

Mevcut direktif (305/2011) bütün yapı malzemelerinde olduğu gibi dış cephe yalıtım sıvaları için de bazı gereklilikleri belirtmektedir. Bu bağlamda, Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi almak isteyen firmaların ürettikleri veya ithal ettiği malzemeler, diğer yapı elemanları ve uygulamaları ile beraber şu kriterleri karşılamalıdır:
•    Mekanik direnç ve kararlılık
•    Yangın durumunda güvenlik:
•    Hijyen, sağlık ve çevre
•    Kullanımda güvenlik ve erişilebilirlik
•    Gürültüye karşı koruma
•    Enerji ekonomisi ve ısı tutma
•    Doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı
    Bu şartlardan yola çıkarak Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi alınan bir ürünün sağlam ve uzun ömürlü olması, yapıya herhangi bir zarar vermemesi gerektiğini söyleyebiliriz. Ayrıca, yangın karşı dayanıklı olması; insan ve hayvan sağlığı için toksik bir madde içermemesi ve çevreye zarar vermemesi gerekmektedir. Bu bağlamda, Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi ‘nin kapsadığı ürünler, zehirli gaz veya radyasyon yaymamalı; su, toprak ve hava kirliliğine neden olmamalı ve herhangi bir şekilde rutubet oluşturmamalıdır.

Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi Nasıl Alınır?

CE Belgesi’nin verildiği diğer tüm alanlar, sektörler ve ürün gruplarında olduğu gibi Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi de öncelikle bütün yasal düzenlemelere, yönetmelik ve standartlara uyumluluğu göstermektedir. Bu çerçevede, Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi alan firmalar, ürünlerini iç ve dış pazara herhangi bir sorun olmasan sunabilirken, tüketiciler de aldığı ürünün kalitesi, güvenliği ve içeriğinden emin olabilmektedir.
Günümüzde yapı sektöründeki birçok üretici, Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi almak için bir danışmanlık firması ile beraber çalışmaktadır. CE Belgelendirme sürecindeki en önemli konulardan biri teknik dosyanın hazırlanmasıdır. Bu dosyanın hazırlanması uzmanlık ve tecrübe gerektiren bir konudur. Aynı zamanda, Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi ile ilgili bütün detayların bilinmesi gerekmektedir. Dış cephe yalıtım sıvası grubuna giren ürünleri için CE belgesi almak isteyen üreticiler, hazırladıkları teknik dosya içerisine şu belgeleri ve bilgileri mutlaka koymalıdır:
•    Üretici firma bilgileri
•    Dış cephe yalıtım sıvası hakkında teknik bilgiler ve ürünün kullanım amacı
•    Test ve analiz raporları
•    Referans alınan standartlar
•    Dış cephe yalıtım sıvasının üretilmesi için tedarik edilen hammadde, ara veya yan ürün listesi ve tedarikçi bilgileri
•    Ürünün kullanım kılavuzu
Bu belgelerin hazırlanması; gerektiğinde test, analiz ve raporlama işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve diğer teknik hizmetlerin takibi için firmaların CE Belgesi konusunda danışmanlık hizmeti alması tavsiye edilmektedir. Böylelikle, belgelendirme süreci hızlı, kolay ve doğru bir şekilde ilerleyecektir.

Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi ‘nin Avantajları

    Ürünleri için CE Belgesi alan kuruluşlar özetle şu avantajları elde etmektedir:
•    CE Belgesi’nin kapsamındaki ürünleri AB pazarına rahatlıkla sunabilir.
•    Dış Cephe Yalıtım Sıvası CE Belgesi bulunan ürünler, gerekli mevzuatlara uygun şekilde üretim yapıldığını göstermektedir.
•    Bir kalite veya garanti belgesi olarak değerlendirilmemesi gereken CE Belgesi, ilgili ürünün üretiminde asgari sağlık, güvenlik ve çevre şartlarına uyulduğunu göstermektedir.
•    CE Belgeli ürünler iç pazarda öncelik kazanır; müşteriler CE Belgesi taşıyan ürünleri daha fazla tercih etmektedir.
•    CE Belgeli dış cephe yalıtım sıva ürünleri, oldukça geniş bir alana yayılan yapı sektörüne haksız rekabetin de önüne geçmektedir.

pexels-photo-4503023

Vizyon ve Misyon

“Kalite Her Zaman Kazanır” bilinciyle ve mottosuyla organize ettiği çalışmaları yürütür, etik değerlere önem verir.

pexels-photo-6615076

Kalite Politikamız

Kaynağı en etkin, en verimli şekilde kullanıp, yaratıcı, yenilikçi ve rasyonel bakış açısıyla birleştirerek hizmetlerimizi oluşturmak.

pexels-photo-5273563

Çözüm Ortaklığı

Çözüm Ortaklarımızla, 25 yıllık tecrübemizin BELGELENDİRME UZMANLIĞI sektörüne sağladığı tecrübeyi paylaşıyoruz.

image2-home2

İnsan Kaynakları

BELGELENDİRME UZMANI olarak, ülkemizin en değerli varlığının genç, çalışkan, tutkulu ve iyi yetişmiş insan kaynağı olduğunu biliyoruz.

Soru Sorun

İSO CE TSE

Marka Patent

Belgelendirme Uzmanı'na

Hoş geldiniz.. Türkiye’nin en hızlı belge sağlayıcısı olarak size nasıl yardımcı olabiliriz?

0850 303 81 84